DoporučujemeZaložit web nebo e-shop

Recepty

Recepty

 

Snadné čokoládové muffiny

Na 12 kusů muffinů :
Máslo 125 g
Cukr krupice 100 g
Vejce 2 ks
Hladká mouka 250 g
Prášek do pečiva 1 lžička
Mléko 5 lžíce
Čokoláda 
nasekaná
1 ks
Snadné čokoládové muffiny
DSC00005.jpgMuffiny, pokus 2čoko muffin a horké maliny368/615/p1010939.JPG
 

Postup přípravy:

Zařazení:MoučníkyZákuskyBuchty
 
 
 

Troubu předehřejte na 180 °C. Změklé máslo, cukr a vejce ušlehejte, aby se cukr rozpustil, přidejte mouku s práškem do pečiva a promíchejte. Nakonec přidejte mléko, čokoládu pokrájenou na malé kousky a vše ještě jednou promíchejte. Formu na muffiny naplňte směsí a dejte péct. Upečené Milka muffiny nechte vychladnout a můžete podávat.

 

............................................................................................................................................................................................................................................

 

Palačinky

Střední
 
 
Ingredience
Mléko 1/2 l
Vejce 2 ks
Vanilkový cukr 1 balíček
Hladká mouka 300 g
Sůl  špetka
Rostlinný olej  
Palačinky
 

Postup přípravy:

Zařazení:PokrmySladké
 
 
 

Vše dobře rozmícháme ponorným mixérem na hladkou hmotu. Postupně smažíme po obou stranách na pánvi na lžičce oleje. Doporučuji používat speciální pánev na palačinky s nízkým okrajem a nepřilnavým povrchem. Otáčíme nadhozením palačinky do vzduchu pomocí pánve, na kterou ji opět zachytíme (je to jednoduché). Tímto způsobem se zaručeně nepotrhá. Hotové palačinky potíráme marmeládou a zdobíme např. šlehačkou, ovocem atd.

Množství: 8 palačinek.

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

"Hned" jablečný (hruškový) koláč

Snadné
 
 
Koláčová forma 26 cm
Jablka 
cca
5 ks
Piškoty 
nebo čerstvá strouhanka, cca 6 -
8 lžíce
Máslo  
Skořice - mletá  
Citron 
dle chuti
 
Hnědý rum  
Vejce 3 ks
Cukr krupice 90 g
Polohrubá mouka 50 g
"Hned" jablečný (hruškový) koláč
376/688/jablecny_hruskovy_piskotovy_kolac_2.JPG
 

Postup přípravy:

 
 

Máslem vymažeme koláčovou formu, kterou vysypeme piškotovými drobečky (čerstvou strouhankou) a na dně formy necháme zbytek piškot (strouhanky), které trošku pokapeme rozpuštěným máslem, nasypeme pokrájená očištěná jablka (hrušky), která maličko pokapeme rumem a citronovou šťávou, posypeme cukrem a skořicí.

Žlouty vyšleháme s cukrem a špetkou citronové kůry, přidáme mouku, kterou dobře ve žloutcích promícháme a nakonec vmícháme i tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme na jablka, vložíme do předehřáté trouby a při střední teplotě (170°C) pečeme asi 30 minut.

Koláč je určený k rychlé konzumaci, proto ,,hned,,.
Stačí když bude vlažný a můžeme podávat.

Před podáváním můžeme posypat moučkovým cukrem.